Un pret al unui certificat energetic poate fi uneori prea mare

By | October 23, 2013

Un pret al unui certificat energetic se poate gasi la o simpla cautare pe internet, sunt o multime de firme care au o multime de oferte. Dupa cum se poate observa, nu e vreo mare filosofie sa alegi cea mai buna varianta, cu atat mai mult cu cat un pret certificat energetic nu difera foarte mult de un alt  pret certificat energetic, chiar daca firmele de auditare sunt diferite. Evident ca cel mai mic pret il veti gasi la noi. Dar cel mai mare, unde credeti ca poate fi si din ce cauza este cel mai mare?

Pret certificat energetic

Ceea ce vreau sa va spun aici despre subiectul pret certificat energetic,  este aparent fara legatura cu subiectul pe care oamenii interesati de costul unui audit energetic il cauta. Scriam acum cateva zile intr-un articol ca experienta noastra din teren ne recomanda si ca asa va putem ajuta cu exemple edificatoare.pret certificat energetic

Pe la inceputul lui septembrie am fost contactati de o mare intreprindere de stat, care dupa anii de productie comunista s-a reprofilat conform  cererilor economiei de piata, ajungand ca principala activitate sa fie inchirierea de spatii. De aici si telefonul pe care l-am primit cu intrebarea lor despre cotatiile de pret certificat energetic. Dupa o vizita de recunoastere si o evaluare a spatiilor am identificat mii de metri care insemnau spatii deja inchiriate diferitelor firme, fabrici de confectii, chiar si unor formatii de muzica ce au amenajat sali de studiu repetitii  si predare de cursuri. Prima impresie a fost buna, deoarece intreprinderea era un potential clinet important. Doar in aparenta insa. Fiind firma de stat, capitolul bugetar care ii permite sa acceseze fonduri pentru auditare energetica nu era aprobat in acel moment si toata discutia s-a blocat!

 

O vorba din popor spune bine ca minciuna are picioare scurte. Si va spun asta, pentru ca printr-o intamplare am vorbit zilele trecute cu unul dintre reprezentantii unei firme care cauta un spatiu in intreprinderea respectiva, dar care desi erau dispusi sa plateasca ei acest pret certificat energetic, se pare ca s-au lovit de un refuz. Solutia gazdelor? Ei bine, a fost aceea de a antedata un contract, undeva inainte de luna iulie, adica luna de cand certificatele energetice au devenit obligatorii pentru orice inchiriere sau vanzare cumparare!

Merita oare riscul? Si de-o parte si de alta vorbim despre riscul de a fi acuzati de incalcarea legii…Pentru o situatie aparent fara iesire pe moment, oamenii pot plati un pret prea mare…Deci, ne puteam intreba inca o data: merita riscul? Nu cumva astfel, acest pret certificat energetic este prea mare?

 

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!