Un certificat de performanta energetica – valabil 10 ani!

By | October 2, 2013

Si parca nu era de ajuns ca sunt si asa destule necunoscute legate de ceea ce inseamna un certificat de performanta energetica, sunt oameni care pe buna dreptate se intreaba: ce valabilitate are un asemenea certificat de performanta energetica? Ei bine, raspunsul este chiar in titlul postarii, da, este valabil pentru 10 ani si sigur ca veti intreba de ce 10 si nu 20 de ani, sau 2 ani? Raspunsul il stiu specialistii care au participat la redactarea acestei legi ce reglementeaza si valabilitatea dar si continutul unui certificat de performanta energetica.certificatul de performanta energetica

Certificat de performanta energetica energetica

Procesul de întocmire a certificatului durează între 7 şi 14 zile, iar perioada de valabilitate este de 10 ani. Se presupune ca in 10 ani, pot aparea modificari structurale ale imobilului, modificari care se rasfrang si in planul performantei energetice. Conform legii, certificatul este însoţit de recomandări de reducere a costurilor, prin îmbunătăţirea performanţei energetice a clădirii.

Este de dorit ca  inainte de a apela la un specialist care are dreptul de a elibera un certificat de performanta energetica, sa va asigurati ca este in primul rand de buna credinta si aplica legea cu strictete. Exista si cazuri in care una dintre parti, ori clientul ori auditorul apeleaza  – din ratiuni legate de timp – la aplicarea defectuoasa a legii. O sa va intrebati despre ce este vorba… Ei bine, sunt deja discutate in mass media cazuri in care auditorii arunca in stanga si in dreapta cu certificatele energetice, iar performanta energetica este doar pe hartie! Daca tot dati niste bani bine ar fi sa nu va furati caciula, pentru ca lucrurile se pot oricand intoarce impotriva celor care nu fac lucrurile in mod corect. Ministerul dezvoltarii lucreaza deja la normele de control pentru auditorii care elibereaza acest certificat de performanta energetica, ceea ce inseamna ca nu va mai fi la fel de usor sa elibereze un astfel de cec in alb ! Cei 10 ani de valabilitate vor fi astfel perfect acoperiti de fapte, de un audit corect!

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!