Un audit energetic va spune ce probleme aveti

By | January 14, 2014

Suntem in mijlocul iernii calendaristice, am trecut de mult de perioada aceea in care RADET-ul a dat drumul agentului termic in mod treptat si la cerere, lucrurile functioneaza normal! Dar trebuie sa recunoastem ca natura a fost blanda cu noi pana acum, pentru ca fulgii de zapada intarzie sa apara. Cand va veni insa iarna cu adevarat, un audit audit energeticenergetic va va spune ce probleme aveti din punct de vedere al eficientei energetice si unde anume.

 

Ce secrete va dezvaluie un audit energetic

Sa nu uitam insa ca lucrurile se pot schimba intr-o secunda. Sa nu uitam ca vremea se poate strica, ca abia atunci se va vedea investitia pe care am facut-o vara! Problema nu este deocamdata pretul pe care il platim pe gigacalorie,  (adica in jur de 170 de lei, in Bucuresti un pret inca subventionat), in sensul ca nu este un pret marit, dar asta nu inseamna ca totusi sunt multi bani care se duc pe incalzire. Pretul gigacaloriei variaza, de la o localitate la alta, intre 160 de lei si 387 de lei, dar nu acesta este subiectul articolului de fata, ci lucrurile pe care trebuie sa le stiti atunci cand chemati acasa un auditor.

Trebuie sa stiti ca un auditor energetic inspecteaza si evalueaza eficienta raspandirii energiei in imobilul auditat. Auditorul masoara consumul energiei, urmareste pierderile de caldura si verifica operatiunile si eficienta incalzirii, a ventilatiei si a sistemelor de aer conditionat.

Revenim si spunem, se considera in mod gresit ca daca un apartament are termopane de ultima generatie, la un audit energetic rezultatul va fi unul pozitiv doar urmarind acest element. Pentru ca daca de exemplu peretii sunt foarte inalti, exista multi pereti exteriori si alte elemente specifice, se va consuma o energie electrica sau termica excedentara pentru incalzire.  Apoi, foarte multi se gandesc  ca se ia in calcul doar sezonul rece, dar veti descoperi la un audit energetic profesionist ca sunt multe amanunte care converg spre rezultatul final!

In concluzie, daca nu ati intrat inca in posesia certificatului energetic pentru imobilul in care locuiti, nu mai stati pe ganduri, sunteti la doar un click distanta de noi.

Contacteaza-ne acum!