Un audit energetic cladiri, treaba complicata

By | October 11, 2013

Se pare ca a obtine un audit energetic pentru cladiri este intr-adevar o treaba complicata si am sa va explic si de ce. Mai toate cladirile mari care au nevoie de auditare energetica, mai ales cele mari, de mii de metri patrati, sunt in mare parte inca in companii de stat. Si fiind in patrimoniu de stat, bugetele au un circuit greoi.

Audit energetic pentru cladiri

Mergand la o firma de stat, pentru a perfecta un contract de audit energetic cladiri, am descoperit o problematica interesanta:
asa cum se intampla in mai toate cazurile fostelor intreprinderi firma s-a reprofilat pe un nou domeniu de activitate, acela de inchirieri de spatii.audit energetic cladiri Este clar, odata cu aceasta schimbare de domeniu de activitate, singura sursa de venit este certificatul energetic obtinut dupa un audit energetic. Insa un amanunt aparent neinsemnat, poate insemna blocarea activitatii, deoarece banii destinati legal pentru audit energetic cladiri sunt cuprinsi intr un capitol bugetar separat!

Iata ca din aceasta cauza, nicio camera, niciun birou, fie el cat de mic, nu poate fi inchiriat, desi sunt o multime de clienti interesati, sa ocupe aceste spatii! Fara posibilitatea de a porni acest audit energetic cladiri, lucrurile sunt blocate si este anormal ca se intampla asta, cand activitatea ar putea decurge normal.

Poate ca in locul atator discutii fara fond, atator contradictii si certuri in zona politica si cea decizionala, mai bine s-ar apleca cei in drept asupra acestei probleme, care blocheaza activitatea a mii de oameni din aceasta tara, care stau cu spatiile goale pentru un amanunt minor! Ba chiar unii ar fi dispusi sa plateasca din buzunar taxa aferenta auditului pentru obtinerea certificatului energetic, daca s ar putea, si legea le interzice. In concluzie, asteptam cu mare interes deblocarea fondurilor, la acest capitol bugetar.

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!

2 thoughts on “Un audit energetic cladiri, treaba complicata

  1. Pingback: La ce sa fiti atenti la un certificat de performanta energetica

  2. Pingback: greseli de redactare la certificatul de performanta energetica

Comments are closed.