Termoizolatia minune, care scade costurile cu incalzirea

By | September 30, 2014

Termoizolatia minune care are mare succes pe piata materialelor de constructii in ultima vreme este solutia ideala pentru cei care vor sa plateasca mai putin pe incalzire, in conditiile in care cladirile in care locuiesc nu sunt reabilitate termic. Confortul termic ridicat se obtine fara straturi succesive de material izolant si polistiren, ci doar cu aplicarea unui strat de material care seamana cu gletul clasic.

termoizolatia

 

Termoizolatia minune si avantajele aplicarii inainte de un audit energetic

 

Termoizolatia minune se numeste Aktivtherm si are doua mari calitati: prima fiind termoreflexia, adica proprietatea de a respinge caldura si a doua,  proprietatea de a izola termic foarte bine. Aceste doua atuuri sunt realizate datorita unor ani de cercetari si a unei compozitii revolutionare a materialului.  Este vorba despre  microsferele de sticla 3M, care sunt de fapt niste particule goale si partial vidate, extrem de usoare, foarte rezistente la apa si umezeala, formate din sodiu-boro-silicati de sticlă si stabile din punct de vedere chimic,  care prin proprietatile sale imbunatateste  confortul termic din incapere.

Tipul acesta de material, termoizolatia minune  functioneaza dupa cum spuneam pe principii diferite comparativ cu alte termoizolatii. AKtivTHERM nu are in compozitie polistiren sau fibre minerale, dar in schimb are proprietati termoreflectante a razelor infrarosii, de circa 82%, iar aceasta asigura  reducerea transferului termic prin radiatie din peretii exteriori ai cladirilor, reducandu-se cantitatea de caldura ce patrunde vara prin peretii exteriori si reducerea pierderilor de caldura din interior pe timpul iernii.

Spuneam ca termoizolatia despre care vorbim, care se gaseste in cantitati de 5 litri la un pret de circa 500 de lei poate face diferenta in cazul unui eventual audit energetic. Iata cateva caracteristici:

– izoleaza foarte bine chiar aplicat in straturi subtiri de pana la 1 mm.

– este  o solutie foarte eficienta impotriva igrasiei si mucegaiului.

– are o aderenta excelenta pe orice suprafata, beton, glet de gips, rigips, panouri prefabricate.

– nu produce si nu intretine arderea, nu degaja substante toxice si ofera protectie impotriva propagarii flăcărilor;

– reflecta caldura catre sursa de provenienta;

– si in fine, este simplu si rapid de aplicat.

In concluzie, termoizolatia KtivTHERM este un material ideal pentru izolarea termică a pereţilor interiori, iar din incercarile tehnologice  efectuate si mai ales din experienta utilizatorilor, dovedesc ca în funcţie de categoria cladirii şi a regimului de încalzire se pot face economii cu incalzirea de aproximativ 30%.