Strategia energetica pentru urmatorii 20 de ani se hotareste in 2014

By | May 6, 2014

Strategia energetica este un plan foarte important, de care poate depinde o mare parte din dezvoltarea Romaniei, nu doar in plan energetic, ci in mai multe privinte. Din pacate, in ultimii 25 de ani, tocmai planurile macro economice au fost cele la care conducatorii tarii din fiecare guvern au ramas repetenti, cu mici exceptii. Strategia energetica este o chestiune foarte complexa, vizand toate tipurile de energie,  de la cele clasice pana la cele moderne nepoluante, iar toate aceste modalitati de a produce energie pot face din Romania un stat infloritor sau unul care sa ramana dator ca si pana acum la capitolul initiativa si eficienta.

 

Strategia energetica, pe masa guvernului

Ministrul delegat pentru Energie, a declarat ca pana in luna octombrie vrea sa scoata din palarie un draft al strategiei energetice, care sa fie discutat cu partidele politice. Razvan Nicolescu a lansat in luna martie in cadrul Departamenului pentru Energie o dezbatere publica strategia energeticaprivind strategia energetica, strategie care ar urma sa fie aplicata intre 2014 si 2035.

Nicolescu a adăugat că, până în prezent, Departamentul pentru Energie a primit un mare număr de “contribuţii” din partea consumatorilor, a mediului academic şi a companiilor energetice, pentru noi este insa destul de neclar ceea ce a vrut sa sublinieze ministrul cand a folosit termenul acesta.

 

Bani pentru energie de la Banca Europeana de Investitii

Tot in luna martie,  acelasi ministru de resort, a discutat la Bucuresti cu o delegaţie condusă de vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii (BEI), Mihai Tănăsescu, tot despre strategia energetica, pentru ca acest demers are evident nevoie imperioasa de sustinere financiara.
Oficialii au discutat printre alte subiecte de interes si despre politica Guvernului în domeniul nuclear, ori despre perspectivele de dezvoltare a domeniului.
Reprezentanţii Bancii Romane de Investitii au fost interesaţi de evoluţia procesului de consultare publică pe tema viitoarei strategii energetice a ţării noastre, si s-au aratat increzatori ca procesul va fi unul transparent, ca rezultatele vor fi unele excelente.

Asteptam mesaje cu lucruri pe care vreti ca noi sa le abordam si sa le dezbatem pe siteul nostru si care v-ar putea ajuta. Pana atunci, nu uitati sa apelati cu incredere la noi pentru un audit energetic profesionist.

Contactati-ne acum!