Prima casa, bancile si dobanzile vehiculate

By | January 12, 2014

prima casaIata ca de la inceputul acestui an, un numar important de  banci accepta sa imparta riscul cu statul, in vestitul program ” Prima casa”. In momentul de fata,  in mod real, doar o singura banca si aceasta este BCR,  a primit dosarele celor care vor sa si achizitioneze locuinte de pana in 60000 de euro.

Va reamintim ca programul Prima Casa a fost introdus in 2009, cand fluxurile specifice tranzactiilor pe piata imobiliara erau blocate fiindca persoanele fizice se confruntau cu dificultati in accesarea unui credit de investitii imobiliare destinat achizitionarii sau construirii unei locuinte, si asta in primul rand din cauza lipsei garantiilor. Chiar si in 2014, prima casa este programul ideal al celor care vor sa cumpere o casa cu cel mult 60 de mii de euro si pentru care rata este de cateva sute de euro pe luna. Avantajul este clar, el este legat de avansul si dobanda, in continuare cele mai mici de pe piata, chiar si in cazul in care bancile impart riscul cu statul.

Iata este situatia dobanzilor din piata in acest moment:

Prima Casa ofera o dobanda de aproximativ 5 %, cel ipotecar si cel de refinantare ofera un 5.17%, cel de nevoi personale cu ipoteca se duce undeva la 5.46%, iar cel de nevoi personale ramane alegerea cea mai nefericita pentru clienti, cu un urias 9.5%!

Noi am gasit insa cercetand un pic piata si o alta oferta interesanta, cu cea mai mica dobanda vehiculata in piata.

Lista bancilor care acorda credite de tip prima casa in lei si euro

Iata lista bancilor care acorda credite in RON in valoarea sumei maxime de 66500 euro, echivalent in moneda noastra nationala:

BRD, Piraeus Bank, Intesa Sanpaolo Bank,  Emporiki Bank, BCR, Alpha Bank, Bancpost, Banca Romaneasca, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania, Banca Leumi Romania, OTP BANK. La aceasta categorie, CEC BANK are o suma maxima mai mica de 57000 euro, echivalent in lei.

Iata lista bancilor care acorda credite in EURO, in valoarea sumei maxime de 57000 de euro:./

CEC BANK, Banca Transilvania, Bancpost, Intesa Sanpaolo BANK, Milennium Bank, BRD pentru credit agricol si locuinte finalizate.

Iata lista bancilor care acorda credite in EURO, in valoarea sumei maxime de 66500 de euro:

Banca Romaneasca, OTP Bank, Alpha Bank, Bancpost, Raiffesien Bank, Bank Leumi Romania, Piraeus Bank, (dar si  71.250 EUR (pentru constructiile cu beneficiari in regim asociativ).

 

Revenim in finalul articolului nostru cu atentionarea ca toate dosarele pe care le inaintati bancilor pentru obtinerea unui credit, trebuie sa contina certificatul energetic al imobilului vizat, iar pentru aceasta, va stam la dispozitie cu cele mai rapide si profesioniste solutii.

Contacteaza-ne acum!