Prevederile legii privind obligativitatea unui certificat energetic in procesul de vanzare – cumparare sau inchiriere

By | August 9, 2013

Obligativitatea certificatului energetic a fost introdusa prin Legea 159/2013, publicata in Monitorul Oficial, pentru modificarea si completarea Legii 372/2005 privind performanta energetica a cladirilor.

Noua lege prevede ca pentru cladirile sau unitatile de cladire care se vand sau se inchiriaza, investitorul, proprietarul, administratorul sunt obligati sa puna la dispozitia potentialului cumparator sau chirias, dupa caz, anterior perfectarii contractului, o copie a certificatului energetic. La incheierea contractului de vanzare-cumparare proprietarul are obligatia de a transmite certificatul, in original, noului proprietar.

Obligativitatea certificatului energetic trebuia sa intre in vigoare inca de la inceputul anului 2010, dar a fost amanata de mai multe ori, dupa ce notarii au sustinut ca masura va majora pretul caselor vechi cu 5-10% si va bloca tranzactiile, iar Guvernul a apreciat ca procedurile de aplicare a noului sistem nu sunt suficient de clare si ca numarul de auditori energetici este mic.

Descarca extrasul din legea privind obligativitatea certificatului energetic

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!