Noi amanunte despre reabilitarea termica

By | March 4, 2014

Pentru ca reabilitarea termica este o chestiune de mare interes in ultimii ani, ani in care s-a demonstrat ca se poate creste confortul termic dar se pot diminua considerabil si costurile pentru energie, revenim cu precizari te aceasta tema.

 

Reabilitarea termica este de fapt procesul de rezolvare a problemelor descoperite de auditul energetic

Desi am mai vorbit pe site-ul nostru despre reabilitarea termica, despre variantele de realizare, va propunem totusi un tur de orizont, o reimprospatare a notiunilor de baza.reabilitarea termica

Reabilitarea termica  este un program national promovat de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, in colaborare cu autoritatile administratiei publice locale. Desigur totul se reduce la bani, pentru ca doar la unele primarii si doar in unele zone reabilitarea termica a fost realizata, dar asta este alta dicutie care merita tratata separat.

O izolare termică bună determina diminuarea necesarului de încălzire sau răcire concomitent cu reducerea emisiilor poluante. Deasemenea sunt si alte avantaje pe care le putem enumera, nu sunt greu de ghicit: economisirea de bani prin reducerea cheltuielilor cu combustibilii, despre care am mai vorbit, protejarea mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, schimbarea aspectului blocurilor de locuinţe şi implicit schimbarea cadrului general, al aspectului orasului si nu in ultimul rand trebuie sa ne gandim in aceste conditii economice grele si la crearea de noi locuri de muncă în domeniul construcţiilor.

Evident ca principalii beneficiari, cei care isi doresc reabiilitarea termica sunt aproape in totalitate orasenii, oamenii care stau la bloc, deoarece proportia blocurilor construite  in urma cu 30-50 de ani  este una covarsitoare, iar in momentul constructiei erau in vigoare alte norme de clase energetice. De aceea, sfatul nostru este ca in primul rand sa stabiliti care sunt problemele din locuinta, iar acest lucru se poate realiza in urma unui audit energetic, probleme care vor fi trecute sub forma unor recomandari spre rezolvare in certificatul energetic pe care il vom emite.

Despre care sunt pasii ce trebuie urmati dupa obtinerea certificatului energetic, pasii catre reabilitarea termica, vom vorbi intr-un articol viitor. Iar daca nu aveti inca un certificat energetic, nu uitati

 

 

 

Contactati-ne acum!