La ce se refera de fapt certificatul energetic

By | October 17, 2013

Certificatul energetic este actul fara de care nu se mai poate face nicio tranzactie imobiliara, dupa cum am mai scris aici. Certificatul energetic este actul atat de ravnit de toti proprietarii acestor zile, proprietari care nu pot intra in legalitate altfel, atunci cand vor sa inchirize o locuinta si acelasi lucru este valabil si pentru orice tranzactie de  vanzare-cumparare.

Certificatul energetic, precizari

Experienta noastra din piata este una importanta, iar unul dintre scopurile declarate ale acestui site este acela de a-i ajuta pe toti cei care au nevoie de informatii legate de certificatul energetic, iar in acest fel vom putea atrage si mai multi clienti, care vor aprecia promptitudinea si lucrurile serioase pe care noi le facem in procesul de auditare energetica. certificatul energeticDe aceea, este bine sa facem urmatoarele precizari: auditarea energetica se refera nu atat la performanta termica a unei cladiri sau a unui apartament, ci la consumul de energie. Spuneam  ca certificatul energetic ne arata clasa energetica a imobilului, intr-un mod similar cu incadrarea electrocasnicelor, televizoare ori masini de spalat. Cand vorbim insa despre certificatul energetic,  noi ne referim de fapt la eficienta energetica prin prisma energiei consumate si nu atat din punctul de vedere al confortului termic. Mi-as permite o comparatie care mi se pare elocventa: intre o Dacie veche si un Mercedes ML, Dacia fabricata in anii `80 ar putea iesi invingatoare, paradoxal, intr-o cursa a consumului de energiei! Pentru ca da, certificatul energetic asta masoara! Si eficienta termica este masurata, dar in primul rand este vorba despre energia conumata pentru obtinerea confortului.

Daca de exemplu un apartament este bine izolat termic, dar pentru incalzirea apei calde menajere si pentru asigurarea caldurii din calorifere se consuma prea multa energie, evident ca va obtine la auditarea energetica o clasa energetica inferioara. Daca se mai pune la socoteala si un aparat de aer conditionat, care este folosit si pentru a raci dar si pentru a incalzi, din nou pot fi  referinte negative pentru clasificarea energetica, exprimata in certificatul energetic. Ba mai mult, chiar si in cazul in care blocul este nou si bine izolat termic , daca pe langa aerul conditionat se constata ca si centrala termica este electrica, referintele sunt din nou negative! In certificatul energetic lucrul acesta s-ar transpune intr-o clasificare inferioara pentru ca  aceasta centrala este una care consuma energie  in proportii mult mai mari decat ar consuma o centrala pe gaz.

 

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!