Confort termic, obtinut cu ajutorul tencuielii izolante

By | July 15, 2014

In aceasta lupta continua cu frigul, pentru a obtine un confort termic dorit, specialistii in izolatii folosesc de ceva vreme un tip de tencuiala obtinuta din sticla reciclata! Igrastop este noua revelatie in lumea materialelor de constructii iar acest tip de tencuiala are si alte roluri interesante si folositoare, inafara acestuia de bun izolator termic.

Confort termic obtinut cu igrastop, tencuiala din sticla reciclata

Cu aceasta tencuiala termoizolanta se obtine foarte eficient confort termic, dar aceasta nu este singura calitate a revolutionarului produs. Este se pare cel mai bun remediu din piata in ce priveste igrasiei si mucegaiului, dupa cum se poate ghici chiar din nume; confort termicevident ca dincolo de ceea ce se scrie in certificatul energetic, dupa auditul energetic obisnuit, marele avantaj al omului care si tencuieste casa cu igrastop este acela ca plateste mai putin factura pentru incalzire pe timp de iarna, dar si factura la energie electrica pe timp de vara, pentru ca se economiseste mult prin utilizarea redusa a aparatului de aer conditionat.

Tencuiala din sticla reciclata se poate aplica inclusiv pe interior, in acele cazuri in care igrasia a atacat peretele. Vorbim insa despre utilizarea principala aceea de la exterior, care asigura un confort termic pe diferite trepte, in functie de grosimea aplicata. Desigur si costul materialului este unul important, pentru ca exista posibilitatea de aplicare a unor straturi de la 1 centimetru la 3, deci cu o sansa de a creste pretul  de achizitie probabil cu aproximativ 50%. Depinde acum si de materialul din care este construita casa, dar sunt diferente termice si in functie de asezarea casei, de mediul inconjurator, diferente care trebuie luate in calcul.

Pe scurt, fiecare material reactioneaza diferit, cel mai bun confort termic se obitine cu un mimin de investitie pe BCA si pe beton cu rate de crestere de confort termic de 55% respectiv 56% la aplicarea de 1 cm de tencuiala, apoi de 109% respectiv 113% la aplicarea de 2 cm, pentru ca in final la aplicarea de 3 cm sporirea confortului termic sa fie de 164% respectiv 169%! Sunt cifre exponentiale, absolut de neegalat, raportat la pret, care ar putea sa schimbe lucruri importante in domeniul constructiilor. Intr-o ordine descrescatoare un confort termic mai scazut dupa aplicarea de igrastop se obtine pe piatra si pe caramida de orice tip, unde abia dupa aplicarea unui strat de 3 cm se atinge procentul de 74%, ceea ce spune multe despre cat de important este momentul in care te decizi din ce material sa construiesti casa.

In concluzie, a obtine un confort termic ridicat cu un minimum de costuri, este de fapt garantia ca certificatul energetic va arata foarte bine, in urma auditului pe care specialistii nostri il pot realiza in cel mai scurt timp!

Contacteaza-ne acum!