Certificarea profesionala pentru auditori energetici

By | March 11, 2014

Primim mesaje pe site care ne intreaba despre backgroundul profesional al unui auditor. Fie ca oamenii sunt interesati de felul in care se formeaza acei auditori energetici care le evalueaza casele, fie ca, vor chiar ei sa devina la randul lor auditori energetici,

 

Cursurile de formare pentru auditori energetici

In afara de cursurile organizate la Bucuresti de Universitatea Tehnica de Constructii, mai sunt cateva cursuri si in tara, iar ele merita luate in calcul, daca aveti intentia de a va specializa in acest domeniu.auditori energetici
   Camera de Comert si Industrie Brasov a organizat  prin Directia Invatamint Formare Profesionala, in parteneriat cu Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti, Facultatea de Instalaţii cursul post universitar ” Auditul energetic al cladirilor existente si sistemelor aferente de alimentare cu energie si caldura. Acest curs a format auditori energetici undeva spre finalul anului trecut, fiind un raspuns normal fata de piata, fata de cererea ridicata pentru audit energetic, pentru ca dupa cum se stie, din vara trecuta certificatul este obligatoriu pentru toti romanii care vor sa vanda sau sa inchirieze case.

Clasificari pentru auditori energetici

Exista un cadru legal  bine stabilit, Ordinul MDRT nr. 2237/2010 pentru aprobarea Regulamentului privind atestarea auditorilor energetici pentru cladiri. Persoanele  care promoveaza examenul sunt atestate ca auditori energetici pentru cladiri, pe grade profesionale, specialitătile constructii si instalatii, astfel: auditor energetic pentru clădiri, grad profesional I, specialitatea construcţii şi instalaţii şi auditor energetic pentru clădiri, grad profesional II, specialitatea construcţii şi instalaţii.
Auditorii energetici pentru clădiri, grad profesional I, au următoarele competenţe: elaborează certificatul de performanţă energetică şi realizează auditul energetic pentru toate categoriile de clădiri existente prevăzute de lege, care se reabilitează termic.
Auditorii energetici pentru clădiri, grad profesional II, elaborează certificatul de performanţă energetică pentru clădirile tip locuinţă unifamilială şi blocurile de locuinţe care se construiesc, precum şi pentru clădirile tip locuinţă unifamilială şi apartamentele din blocurile de locuinţe care se vînd sau se închiriază.
In speranta ca am venit in ajutorul celor interesati, va reamintesc ca suntem una dintre cele mai experimentate firme de auditori energetici de pe piata si ca va oferim servicii de inalta calificare in domeniul energie.

 

Contactati-ne acum!