Case ecologice versus case traditionale (2)

By | June 16, 2014

Principala probema a unei case ecologice si nu numai unei case ecologice, ci a oricarei case este mentenanta! Intretinerea unei case este principalul motiv pentru care foarte multi oameni aleg sa stea la bloc, pentru ca este mult mai comod. Lucrarile de intretinere in zonele rezidentiale sunt aproape inexistente, iar aici se da marea batalie intre cele doua alegeri.

Case ecologice in date si cifre

Nu se pune problema ca nu poti construi pe un spatiu extins, cu elemente naturale! Putini oameni stiu ca se pot construi ansambluri folosind lemnul care pot atinge si sapte etaje, asa ca nu problema spatiului este cea care inclina balanta spre casele traditionale, ci case ecologiceintretinerea, precum spuneam si mai sus. Mai poate fi aleasa si o alta varianta atunci cand vorbim despre case ecologice, pentru care nu se impun lucrari de mentenanta.dar aceasta varianta este mai scumpa din cauza ca se bazeaza pe materiale de ultima generatie. Va propunem sa dezbatem acest subiect cu cateva exemple, date si cifre.

Desi sunt exemple de constructii de lemn sau din baloti de paie cu mai multe etaje decat ati fost obisnuiti sa auziti, evident ca pentru o familie, cea mai economica varianta este cea cu un singur nivel. Distributia temperaturii este mai buna si asta se va regasi in confortul si economia familiei. Si pentru ca tot am amintit despre casele din baloti pe paie, sunt multe temeri in ce priveste incendiile, dar constructorii de astfel de case ecologice s-au gandit si la acest pericol si au prevazut un strat de tencuiala de argila, care le face practic ignifuge! Sunt teste realizate in Canada, care certifica rezistenta unor astfel de case la temperaturi de 2000 de grade pret de 80-100 de minute! Pentru o astfel de casa nu trebuie sa platiti mai mult de 50000 de euro, la o suprafata de 100 m2, ceea ce trebuie sa recunoasteti ca este un pret foarte bun. Desigur aveti si varianta alegerii materialelor prefabricate, care nu necesita mentenanta, dar care este cu circa 20% mai scumpa!

In concluzie, sunt multe argumente pentru care multi aleg case ecologice, inclusiv daca se ia in calcul riscul seismic, pentru ca este bine cunoscut faptul ca o structura de lemn sau din baloti de paie este mult mai flexibila si rezista mai bine la cutremur decat una de caramida, spre exemplu. Din punctul nostru de vedere, ca auditori energetici, casele din materiale naturale sunt oricand alegeri mult mai bune, pentru ca eficienta energetica este una superioara si nu in ultimul rand, o astfel de casa este una sanatoasa!

 

Contacteaza-ne acum!