Foarte multi romani s-au indreptat catre casele de lemn in primul rand din motive legate de buget, considerand in mod eronat ca toate constructiile de lemn sunt mai putin durabile deci, pe cale de consecinta mai ieftine. Cei care solicita un astfel de proiect constructorilor caselor de lemn se situeaza in jurul sumei de 30000 de euro.
Case de lemn, avantaje energetice
Alin G., directorul general al unei companii care proiecteaza si construieste case de lemn afirma ca 9-din 10 romani vin catre case de lemn deoarece nu si permit constructii de zidarie, nevalorizand multiplele avantaje pe care le au constructiile din lemn. Se cuvine amintite confortul termic ridicat, elasticitatea structurii in caz de cutremur si de ce nu, directia ecologica reprezentata de acestea. Ei bine, de departe, marile avantaje pe care le au aceste case de lemn sunt perioada foarte scazuta in care se construiesc si evident, performanta energetica exceptionala, performanta pe care o casa de zidarie o egaleaza cu o investitie serioasa in izolatii. Si ca sa argumentam acest avantaj al performantei energetice, putem foarte usor compara costurile pentru incalzire pe care le cheltuie o familie care locuieste la bloc intr-un apartament cu 3 camere, apoi luam in calcul costurile de incalzire a unei case de zidarie de aproximativ 100 de metri patrati si in fine, costurile pentru incalzirea unei case de lemn, cu suprafata de 100 de metri sau chiar 150 de metri patrati. Casele de lemn ies de departe invingatoare in aceasta competitie, pentru ca suma pentru incalzire este similara cu cea pe care o platesc proprietarii apartamentului de bloc pentru o suprafata de 2-3 ori mai mica.
Si va veti convinge de performantele energetice exceptionale atunci cand veti vedea cum se desfasoara un audit energetic. Veti cantari apoi de doua ori inainte de a lua o decizie, de a alege intre case de lemn si case din zidarie.