Auditul energetic si actele necesare

By | April 9, 2014

Revenim cu informatii despre actele necesare pentru definitivarea unui audit energetic pentru cladiri. Inainte de toate, chiar daca ati auzit cate ceva, va reamintim ca si in domeniul acesta ca si in altele, exista reglementari foarte clare.

Auditul energetic, cadru legal

In Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 18 din 2009 este stipulata o limita inferioara a consumului anual specific pentru încalzire sub 100 kW/m2 pe auditul energetican!  Este insa foarte clar ca intr-un procent covarsitor daca s-ar efectua auditul energetic profesionist rezultatele ar fi logice, in conditiile in care foarte multe locuinte sunt construite in anii 60-80, cand standardele de salvare a energiei si clasele energetice nici nu existau de fapt.

In proportie de mai bine de 80 de procente, cladirile nu doar din  Romania, ci din toata Europa post comunista se încadreaza la clasele energetice C si D, avand consumuri energetice specifice anuale pentru încalzire, apa calda, ventilatie si iluminat de peste 200 kWh/m2 pe an.

Pentru auditul energetic mai intai trebuie aflata suprafata totala a locuintei, exprimata in metri patrati. Pentru aceasta aveti nevoie de planul cadastral al apartamentului, casei sau cladirii pentru care se doriti realizarea certificatul energetic. F

Foarte important este sa aveti grija ca adresa proprietatii sa fie corect si complet scrisa, pentru ca am intalnit cazuri in care dintr-o mica neglijenta, s-au pierdut bani, dar mai ales s-a pierdut timp pretios, de care clientii aveau mare nevoie, in unele cazuri cu termene date de banca, ce nu au putut fi atinse. In aceasta ordine trebuie sa mai stiti ca se vor lua in considerare detalii cu privire la peretii exteriori, planseul inferior, planseul superior si evident  tipul de tamplarie exterioara este de preferat sa fie unul de ultima generatie. De asemenea, anul in care a fost executata cladirea/ apartamentul / casa este foarte important, dar si destinatia cladirii / apartamentului / casei pentru care se face un audit energetic energetic (vanzare, inchiriere, receptie terminare lucrari casa).

Daca nu aveti inca un certificat energetic, auditul energetic este un demers pe care noi il putem realiza in timp record, la cele mai inalte standarde.

 

Contactati-ne acum!