Amanunte pe care ti le da un audit energetic pentru cladiri

By | October 22, 2013

Un audit energetic pentru cladiri ne ajuta mai mult decat se poate banui la prima vedere. Ne dezvaluie mici secrete despre felul in care a fost construita o cladire si despre importanta materialelor din care este ea construita.

Audit energetic pentru cladiri

Consumatorii mari de energie sunt – si asta este un lucru arhicunoscut – consumatorii industriali. Cum industrie nu prea mai este pe la noi, in zilele de astazi industria inseamna servicii si de cele mai multe ori firme mari, nationale sau multinationale, care isi locheaza angajatii in asa numitele buildings, cladiri de birouri, pe limba noastra. De aceea termenul de audit energetic cladiri este un adevarat cuvant cheie pe internet, fiindca sunt foarte multi cei interesati de auditarea energetica, deoarece altfel nu se mai poate inchiria nici macar un birou, cat de mic si neinsemnat ar fi el.

 

Cladirile cu pereti de sticla, ineficiente energetic

Ei bine, despre ce este vorba in propozitie? O sa spuneti ca despre audit energetic cladiri. Da, este vorba despre aceasta actiune in urma careia se obtine un certificat energetic , dar nu doar despre asta. audit energetic cladiriEste vorba despre supararea marilor dezvoltatori, proprietari de cladiri de birouri, care au o mica problema atunci cand vine vorba despre consumul masurabil al energiei. Cand trebuie sa faca acest audit energetic cladiri,  acestia dau din colt in colt, pentru ca doar de putina vreme, s-a descoperit ineficienta energetica a acestor pereti de sticla, sau mai bine zis, s-a confirmat aceast punct slab. Rezultatul? Desi aceste cladiri sunt considerate un varf tehnologic, cu dotari de ultima generatie in materie de instalatii, simplul fapt ca peretii exteriori sunt de sticla, un material ineficient din punctul de vedere al transferului termic, categoria trecuta in certificatul energetic, dupa obisnuitul audit energetic pentru cladiri este una inferioara.

Problema este ca nu doar cladirile de birouri se confrunta cu o rata mare a consumului de energie, dar subiectul legat rezidentialele cu pereti de sticla, intr-un articol viitor.

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!