Veste excelenta: creditele in lei din nou la putere!

By | January 20, 2014

Pentru ca domeniul nostru de activitate este integrat in piata imobiliara si cunoastem nevoia oamenilor de a achizitiona o locuinta, nu putem ocoli acest subiect de mare interes: creditele in lei sunt din nou la putere! Dupa cinci ani de criza in toate domeniile de activitate, cinci ani care au lovit piata imobiliara poate mai mult decat toate celelalte piete, iata ca vine o masura foarte importanta, poate cea mai importanta din ultimul deceniu.

 

Creditele in lei, motorul pietei imobiliare

Dupa ce pana in 2008, romanul se inghesuia la portile bancilor pentru cerdite in tot euro si mai ales franci elvetieni, iata ca de acum creditele in lei vor fi cele care probabil vor normaliza o piata imobiliara sugrumata. Iata ca desi nu speram la un asemenea scenariu in urma cu cateva luni, creditele in leicreditele ipotecare in lei au ajuns la acelasi pret cu cele in euro. Si facem aceasta comparatie doar intre lei si euro, pentru ca de cele in franci elvetieni s-au lecuit multi neinspirati, care au trait pe pielea lor adevarate tragedii, datorita intaririi francului pe de -o parte si  cresterii monedei  europene pe de alta parte. Indicele ROBOR si  echivalentul lui pentru moneda europeana EURIBOR-, la trei luni au scazut la 2%.

Acum cativa ani ani dobânda la lei era de 12-13%, iar la euro de 5-6%. Cu un deceniu in urma, inflatia era foarte mare, iar costul la lei pentru un credit  ipotecar se indrepta catre 15-25%, iar la euro era de 8-12% pe an. Cei care isi mai amintesc si care mai au cat de cat experienta in domeniu, inteleg cu adevarat faptul ca da, aceasta poate fi stirea anului! Creditele in lei au avut o evolutie incredibila, evolutie pe care nici cei mai optimisti dintre noi nu au putut sa o prevada! De la 150% acum 10 ani,  s-a ajuns la 1-2% la lei. De aceea se poate afirma fara teama, ca aceasta masura de a face atat de accesibile creditele in lei poate reprezenta un ajutor imens dat romanilor! Ca acest tip de credit imobiliar poate fi asa cum spuneam si in titlu, motorul pietei imobiliare!

Inainte de a incheia, va mai spunca  la un credit de 40.000 de euro cluat  pe 30 de ani, rata lunara in lei este de 950 de lei, iar in euro, de 220, adica 990 de lei.

Si daca creditele in lei va dau curaj sa cumparati o locuinta, noi va stam la dispozitie pentru un audit energetic obligatoriu la dosarul de imprumut pe care il inaintati bancii.

Succes!

Contacteaza-ne acum!