Un audit energetic este calea spre eficienta in gestionarea propriilor bani

By | September 30, 2013

Un audit energetic aduce dupa sine o serie de avantaje foarte lesne de banuit, dar cu toate acestea noi vom puncta cateva: fie ca te afli de o parte sau alta a tranzactiei, un audit energetic te pune imediat in posesia unui certificat energetic care va fi pentru vanzator un atu principal pentru cresterea pretului cladirii sau apartamentului, dar nici cumparatorul nu este lipsit de avantaje!

Audit energetic

 

Un audit energetic va spune intotdeauna adevarul in ce priveste incadrarea intr o clasa energetica, exact cum se intampla in cazul achizitionarii unei masini de spalat, despre care stii ca va consuma mai mult sau mai putin. Vanzatorul,  în condiţiile în care auditorul certifică într-o clasă superioară clădirea ,  A sau  B,  va fi  îndreptăţit să crească preţul de vânzare al imobilului. In acelasi timp cumparatorul, are acesta  posibilitatea de a cumpăra în mod corect, în funcţie de performanţa energetică bună sau slabă a clădirii, stabilita in urma unui audit energetic! Un audit energetic realizat in mod onest, conform legii!

Ce inseamna aceasta? Ca si vanzatorul, dar mai ales  cumparatorul vor folosi eficient banii proprii alocati cheltuielilor cu incalzirea. Si se poate si exemplifica, dacă două apartamente din acelaşi cartier, comparabile ca suprafata si pret, intră în categorii energetice diferite , cumpărătorul va alege, la acelaşi preţ, apartamentul mai bine clasat din punct de vedere energetic, deoarece preţul întreţinerii lui va fi mult mai mic, chiar daca aparent face o alegere mai scumpa!

Sigur ca este nevoie de timp, mentalitatile se schimba cel mai greu, inca oamenii nu cred in necesitatea unui audit energetic, ba chiar sunt unii care prefera certificate ” in alb”, fara prea mult timp pierdut. Aceste practici ilegale vor disparea foarte repede, veti vedea.

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!