Revenim cu informatii despre clasele energetice

By | April 7, 2014

Este cu siguranta foarte util pentru cei care nu au facut inca un audit energetic profesionist, sa explicam ce inseamna clasele energetice.

Conceptul de clasa energetica este relativ nou in mentalul colectiv si cu siguranta va va folosi o trecere in revista pe marginea acestui subiect.

Ce sunt de fapt clasele energetice

Clasele energetice sunt niste intervale de consum prestabilite la intervale de un an, intervale de consum in care se incadreaza un apartament sau o casa. Auditarea energetica este cea care “limpezeste apele”, in sensul ca prin clasele energeticemijloace specifice stabileste clasele energetice valabile pentru fiecare imobil. Evident ca la auditare se iau in calcul incalzirea, prepararea apei calde, cat se consuma cu iluminatul, daca exista sau nu climatizare ori ventilare mecanica. Aceste procese bine stabilite ii dau auditorului raspunsul pe care il va transmite proprietarului, cu privire la incadrearea in clasele energetice.

Cum se face clasificarea

Clasele energetice sunt foarte clar stipulate de la A pana la cateva trepte mai jos, B, C sau D. Daca  un apartament consuma pentru  incalzire intre 70 si 117 kW/m2/an  acesta intra in clasa B. Este vorba despre suma  consumurilor anuale pentru toate procesele care conduc la clasele nergetice  in care se situeaza cladirile sau apartamentele studiate. Se iau in calcul si celelalte consumuri, inclusiv cel de energie electrica; daca avem un apartament care se clasifica in clasa de incalzire C, preparare apa calda D si consum de energie electrica in clasa A, atunci, in final clasa energetica generala poate fi B, C sau D in functie de contributia fiecarui proces in parte. O certificare energetica este cu alte cuvinte, un mix format din mai multi indicatori.

Daca nu aveti inca un certificat energetic va asteptam la sediul firmei sau direct la telefon.

 

Contactati-ne acum!