Reabilitare termica, gratuita in sectorul 1 si vine la pachet si cu certificatul energetic

By | March 6, 2014

In Bucuresti  de departe sectorul 1 este campion la capitolul reabilitare termica. Primarul Chiliman a reusit performante notabile, iar ele s-au vazut la alegeri. Faptul ca a fost singurul sector in care programul de reabilitare termica a fost gratuit i-au crescut edilului popularitatea, iar exemplul acestuia a incercat sa fie urmat si in celelalte sectoare ale Bucurestiului.

Reabilitare termica gratuita oferita de primarie, care ii scapa proprietarii de auditul energetic individual?

Este interesant si absolut corect ce a afirmat primarul Chiliman despre acest program de  reabilitare  termica gratuita: ”Programul de reabilitare termică este o investiţie economică pe timp de criză. Aplicarea poiectului înseamnă creşterea valorii de piaţă a locuinţelor, creşterea economiilor cetăţenilor prin scăderea costurilor de întreţinere a locuinţei, reducerea risipei de resursă energetică, precum şi imobile cu un aspect urbanistic plăcut care schimbă radical aspectul cartierelor Sectorului 1”. Daca in 2013 s-au anvelopat 210 blocuri, ajungând, după cinci ani de la debutul programului ”Iarna va fi ca vara!” la 628 de blocuri reabilitate termic. in 2014 planul este de a termina inca 190 de blocuri.reabilitare termica

Iata si care sunt operatiunile care se executa  la anveloparea blocurilor : izolarea termică a pereților exteriori; înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuințe cu tâmplărie performantă energetic; termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, în cazul existenței șarpantei; izolarea termică a planșeului peste subsol, în cazul în care, prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter; lucrări de demontare a instalațiilor și a echipamentelor montate, aparent pe fațadele/terasa blocului de locuințe, precum și remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de reabilitare termică, precum și lucrări de refacere a finisajelor anvelopei.

Intrebarea care se pune in mod legitim este daca certificatul energetic ” la comun” este rezultatul unui audit energetic real, profesionist sau daca este “din oficiu”, desi sigur ca da, performanta termica a blocului este fara doar si poate una mai buna. “Cat de buna” este o intrebare adevarata, fiindca sunt multe voci care semnaleaza si cazuri in care apar erorile constructive atunci cand se realizeaza lucrarea de reabilitare termica.

Daca totusi nu locuiti in sectorul 1, sau inca nu ati contractat un audit energetic, va stam la dispozitie.

Contactati-ne acum!