Prima casa revine cu fonduri de la guvern

By | September 22, 2014

Ne apropiem deja de finalul lui 2014 si programul Prima casa (care intrase in luna septembrie intr-un impas),  pare a fi rezolvat de masura cu iz electoral de suplimentare de fonduri dinspre guvern, deoarece bancile epuizasera toate fondurile!

 

Prima casa primeste bani din fondul de garantare ANL

Da, aceasta este cu adevarat o stire proaspata, de actualitate imediata, care ne atinge in mod direct, deopotriva pe cei

prima casa

care lucram in marea industrie imobiliara, dar si pe cei care isi cauta o locuinta. Faptul ca solutia este mutarea banilor din fondurile rezervate achizitiei de locuinte ANL in beneficiul programului Prima casa, naste evident suspiciunea ca se urmareste de fapt un imbold electoral! Ca este sau nu asa, pana la urma nu il intereseaza foarte mult pe omul de rand, care vrea sa se vada in casa noua cat mai curand cu putinta. Ministrul Darius Vilcov a declarat ca banii vor fi mutati chiar astazi dintr-un fond in celalalt, iar pana spre finalul saptamanii exista toate sansele ca masura sa fie publicata in monitorul oficial. Reprezentantii unor banci importante cu ar fi BRD, BCR, Unicredit si Raiffeisen Bank au reclamat faptul ca banii din programul prima casa pe acest an s-au terminat si au mai spus ca astepata relocarea fondurile de la ANL pentru a putea relua creditarea. Evident ca din acest motiv, se poate vorbi la nivel macro de un mic blocaj al pietei imobiliare, dar care se spera ca va fi depasit odata cu vinirea banilor promisi de guvern!

2014 este anul in care Fondul de Garantare a IMM a acordat de asemenea in cadrul acestui program numit Prima casa aproximativ 17000 de garantii pentru finantari in valoare de circa 3 miliarde de lei, iar daca socotim in medie pe client, valoarea finantarii medii a fost undeva in jurul sumei de 150000 de lei, a aratat Fondul de Garantare pentru IMM.

Pentru cei care vor cumpara o locuinta in cadrul programului Prima casa si vor acea nevoie de un certificat energetic, noi le stam la dispozitie. Specialistii nostri realizeaza cel mai rapid si mai ieftin audit energetic!