Greseli de redactare la certificatul de performanta energetica

By | October 21, 2013

Am tot amintit in articolele anterioare de aici  ca experienta “din piata” ne recomanda, iar noi la randul nostru suntem in masura sa va facem recomandari utile.

Certificatul de performanta energetica

Sunt cateva probleme de care trebuie sa aveti grija, pentru ca se intampla de multe ori ca exact acolo unde nu va asteptati, cand credeti ca ati obtinut certificatul de performanta energetica, atunci situatia poate fi compromisa de amanunte care tin de redactare! Da, ati citit bine, sunt inca posibile scapari atunci cand sunt redactate documentele, de aceea trebuie sa fiti cu ochii in patru.certificatul de performanta energetica

Sunt de fapt doua exemple despre care trebuie sa stiti, fiindca sunt cele mai frecvente intamplari atunci cand certificatul de performanta energetica trebuie obtinut. In primul rand, dupa cum spuneam si mai sus, cand se redacteaza actul, trebuie sa va asigurati ca datele personale si adresa imobilului pentru care se face un certificat de performanta energetica sunt corecte. Altfel, evident ca actul nu este valabil si este pacat de tot efortul, de tot procesul de auditare energetica, de tot timpul pierdut! Cel mai des se greseste la numele proprietarului si mai ales atunci cand se trec metri patrati utili in certificatul de performanta energetica.

Si mai este inca problema care apare si de aceea trebuie sa aflati despre ea: sunt notari care cer totalul metrilor patrati utili si alti notari care pentru certificatul de performanta energetica cer cadastrul nou, unde adesea suprafata nu mai este aceeasi cu cea din contract! Diferenta de suprafata care apare in certificatul de performanta energetica este data de felul deficitar in care se faceau pe vremuri masuratorile si tehnologia de astazi, mult mai performanta.

In concluzie, atunci cand vi se redacteaza certificatul de performanta energetica, fiti cu ochii in patru.

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!