Facturile la energie electrica s-ar putea mari

By | March 5, 2014

Pentru ca legea privind amanarea certificatelor verzi a fost intoarsa la finalul anului trecut de catre presedinte in parlament, romanii ar putea plati anul acesta mai mult pe energia electrica.energie electrica

Folosirea de energie electrica o solutie scumpa?

Este un subiect interesant pentru cititorii siteului nostru, care vor sa stie care sunt tendintele actuale cu privire la categoriile de energie, de aceea abordam acest subiect aparent cu o vaga tangent cu auditarea energetica. Am putea intr-adevar asista la o creştere a facturii la energie electrica dacă se va renunţa la reducerea schemei de sprijin a energiei, schema care s-a  aplicat de la 1 iulie 2013 şi a însemnat o reducere a facturilor pentru  populaţie şi companii cu peste 5%. Legea a fost insa respinsa de Traian Basescu care a trimis-o Comisiei Europene, iar daca atunci cand va reveni va avea tot forma initiala s-ar putea sa asistam la o crestere a facturilor la energie electrica.

In acest moment se aplica schema de la Guvern, prin care se reduce numarul de certificate verzi pentru energia eoliana sau solara, in vigoare.

Preşedintele  Băsescu “consideră că aprobarea  Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 57/2013, până la îndeplinirea  obligaţiilor prevăzute de Tratatul privind funcționarea Uniunii  Europene, este inoportună şi expune România unor sesizări prealabile  pentru încălcarea tratatelor constitutive ale Uniunii Europene”.

Dincolo de aspectele politice ale problemei, pe noi ne intereseaza costurile, iar in cazul in care energia electrica se scumpeste trebuie sa stim cum sa reactionam, trebuie sa fim eficienti. Reabilitarea termica este una dintre solutii, mai sunt si altele, precum achizitionarea de aparatura electrocasnica in clasele superioare de consum. Evident, pentru a consuma cat mai putina energie electrica si de orice fel, trebuie sa stim unde sunt hibele energetice ale spatiului in care traim. Aici putem interveni in orice moment, suntem la un telefon distanta. Va putem oferi un audit energetic corect, profesionist. Pe curand!

 

Contactati-ne acum!