Energia verde folosita la Campionatul Mondial din Brazilia

By | July 6, 2014

Iata ca noul trend care promoveaza si foloseste energia verde nu a ocolit nici fotbalul si nici cel mai important eveniment sportiv al anului, Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia! O privire atenta asupra datelor tehnice constructive ale principalelor stadioane braziliene, ofera surprize adevarate, pentru unii chiar neasteptate.

Energia verde la Mondial, intre captarea luminii solare si folosirea apei de ploaie

Primul stadion din lista arenelor ecologice este  AMAZONIA din Manaus. Acesta este construit anul trecut pe locul unui vechi stadion care data din 1970, iar nici in cazul reconstructiei nu s-a renuntat la amplasarea lui chiar in mijlocul unei paduri tropicale. Specialistii angajati de guvernul brazilian au realizat imediat oportunitatea de a folosi energia verde, folosind un sistem  care permite ca apa de ploaie sa fie retinuta si refolosita pentru a uda gazonul sau pentru toalete.energia verde

Un alt stadion brazilian  important din reteaua Campionatului Mondial care utilizeaza energia regenerabila este  ARENA PERNAMBUCO din Recife. El fost construit special pentru Cupa Mondiala 2014, este un stadion asa zis multi-scop,  o adevarata ”Arena Verde”! Este poate stadionul cel mai reprezentativ la acest capitol eco, deoarece gazduieste o ”centrala de energie solara”, un sistem modern care genereaza electricitate ce alimenteaza comunitatea atunci cand stadionul nu e in folosinta.

ARENA PANTANAL din Cuiaba, este si ea interesanta, reprezentativa pentru protectia mediului, datorita faptului ca multe din materiile prime utilizate in constructia sa au fost reciclate! Stadionul  Pantanal a fost construit special pentru Cupa Mondiala 2014 si a este poreclit intr-un mod sugestiv”Big Green”. Cuiaba, orasul unde se afla Arena Pantanal este centrul geografic al Americii de Sud si este renumit ca fiind una dintre cele mai calduroase aglomerari urbane din Brazilia,  unde temperaturile depasesc adesea 40 ° C si pot ajunge la 36 ° C, chiar si in luna iunie, care in emisfera sudica este cea mai rece parte a anului.
                Ei bine ultima arena braziliana importanta pentru energia verde pe care a implemantat-o este STADIONUL MINEIRO din Belo Horizonte. El a fost modernizat in  2012, este primul stadion din lume alimentat in totalitate cu energie solara! Deasemenea el  utilizeaza recoltarea apei de ploaie pentru a reduce consumul de apa. Belo Horizonte inseamna “orizont frumos” pentru ca in apropiere sunt niste munti foarte frumosi, iar ei ofera o priveliste superba!

Si pentru ca am ajuns la faza semifinalelor, daca ati achizitionat deja televizoarele acelea mici consumatoare de energie despre care vorbeam cu cateva articole in urma, nu mai aveti nimic altceva de facut decat sa va bucurati de aceste ultime 3 meciuri ramase din Mondialul brazilian! Cat despre energia verde, daca aceasta este folosita si in caminul fiecaruia dintre noi pe cat este posibil, cu atat mai bine! Iar pentru un audit energetic si obtinerea certificatului energetic iti stam la dispozitie!

Contacteaza-ne acum!