Cum influenteaza piata imobiliara aceste certificate energetice

By | October 1, 2013

Odata cu introducerea acestor certificate energetice, care au devenit obligatorii din acest an, este interesant de urmarit ce impact au si vor avea in piata, cum vor fi tranzactiile imobiliare de aici inainte.

Certificate energetice

 

Aceste certificate energetice sunt de fapt niste documente tehnice cu caracter informativ, folositor mai ales viitorilor proprietari sau chiriasi! Ele atesta performanta energetica a apartamentului sau a intregii cladiri. Ce inseamna de fapt performanta energetica mai pe intelesul larg? Mai direct, aceste certificate energetice ne informeaza asupra energiei consumate sau estimate pentru necesitatile de utilizare normala a unei cladiri nu doar in privinta incalzirii ci si a racirii, iluminarii, in privinta incalzirii apei calde menajere si asa mai departe. Toate acestea evident, in urma unui audit energetic. Dar care este raspunsul real al pietei imobiliare? Am vorbit cu cativa agenti imobiliari care ne au spus ca raspunsul pietei, adica al clientilor este unul negativ. Sunt foarte multi care nu cunosc despre noua obligativitate de a avea certificate energetice. Cand afla de la agentii imobiliari ca pe langa cadastru si intabulare sunt  necesare si aceste certificate energetice – eliberate evident in urma unui audit energetic, – sunt foarte nemultumiti, considerand aceasta o corvoada!

 

Asadar, s-ar putea spune ca aceste certificate energetice nu au fost bine primite de vanzatori si de cumparatori, ceea ce ar putea duce intr o prima faza la un recul al tranzactiilor. Cel putin in prima faza. Dar evident, odata cu trecerea timpului, lucrurile se vor schimba.

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!