Confort termic, cu bani multi

By | December 10, 2013

Iata ca a venit si iarna, iar ceea ce se numeste confort termic nu mai este doar o  abstracta despre care auzim atunci cand afara sunt 40 de grade Celsius.  De abia acum ne punem problema cum sa obtinem acel confort termic si sa fim eficienti.

 

Confort termic

Ei bine, a devenit o problema reala. Pentru cei care au cumparat apartamentele pana in iulie anul curent si nu au luat in calcul certificatul energetic, situatia de acum poate fi una surprinzatoare, daca nu destul de grea. Mai ales daca apartamentul este la bloc si inca un bloc  cu are o vechime considerabila. Pentru a obtine acel confort termic de peste 25 de grade cand afara sunt in jur confort termictemperaturi cu minus,  consumul de energie poate fi unul  prea mare, care dupa o auditare energetica ar incadra imobilul intr-o clasa energetica slaba, adica notata cu o litera de la C in sus. Pentru ca, dupa cum spuneam si  alte articole anterioare, problema nu se pune ca nu putem ajunge la 25 de grade in apartament, ci la ce pret.  Pentru ca daca un confort termic multumitor se obtine prin faptul ca tinem aragazul pornit non-stop, ori ne incalzim cu aparatul de aer conditionat, va fi cald, intr-adevar, insa factura la intretinere va fi nejustificat de mare.

Ce solutii sunt? Din pacate, pretul mai mic platit la achizitia apartamentului sau casei neauditate sau auditate dar cu o incadrare energetica slaba, se va ” compensa” in lunile de iarna, cand ori veti lasa mereu caloriferele deschise la cea mai inalta treapta pe care v-o permite repartitorul, ori veti consuma gaz prin incalzirea cu aragazul, ori veti tine in priza un aparat de aer conditionat, un tun de caldura, ori un calorifer electric. Totusi? Ce solutii sunt? Imediat cum se incheie iarna, uniti-va cu ceilalti vecini din asociatia de locatari si accesati proiecte din fonduri europene pentru reabilitarea termica a cladirilor, care pot insemna chiar si 80% subventii peste cei 20% fonduri proprii!

Dorindu-va o iarna usoara, va invitam sa ne contactati pentru o auditare energetica profesionista.

 

Contacteaza-ne acum!