Certificatul energetic al cladirilor si clasificarea lor in functie de el

By | September 26, 2013

Exista o departajare a cladirilor  dupa un audit energetic in urma caruia se elibereaza un certificat energetic ? Raspunsul este da. In functie de performanta energetica, o cladire se clasifica in 7 clase pe o scala energetica, pornind de la clasa A – caracterizata prin consumul cel mai scazut de energie, exact ca la electrocasnice, – respectiv un consum de pana in 125 de kWh/mp/an, pana la clasa G corespunzatoare celui mai ridicat consum specific de energie, respectiv un consum de peste 820 kWh/mp/an.certificat energetic

Certificatul energetic al cladirilor

Practic, un certificat energetic este un document oficial din care reiese nota energetica ce caracterizeaza consumul de energie al cladirii.

In concluzie, acest certificat energetic trebuie intocmit de catre un auditor autorizat, in urma unui calcul termo-tehnic efectuat asupra imobilului respectiv si este valabil 10 ani. Deci, chiar si pentru un proprietar care  nu are in plan sa vanda sau sa inchirieze, si nu locuieste intr-o cladire nou-nouta , un certificat energetic se poate dovedi extrem de util, deoarece cu ajutorul acestuia se poate stabili cu precizie cat de mult cat de mult se va cheltuii cu  intretinerea cladirii si mai ales, prin recomandarile ce insotesc acest certificat energetic, se afla ce ar trebui facut pentru a reduce aceste cheltuieli.

Pentru cladirile care se vand (inclusiv prin “Prima casa”) sau se inchiriaza, certificatul se obtine  prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere. Pentru  cladirile noi care se construiesc, acest certificat energetic se elaboreaza prin grija investitorului sau proprietarului si este inclus in documentatia necesara pentru receptia la terminarea lucrarilor, pastrandu-se la cartea tehnica a constructiei sau la proprietar.

Nu uitati ca toate amanuntele despre un audit energetic corect si usor de obtinut, dar si despre tot ce inseamna certificat energetic, gasiti la specialistii nostri.

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!