Certificare energetica, ce inseamna si cum se obtine

By | October 3, 2013

Suntem intrebati telefonic de catre oamenii care sunt interesati de subiect si care ne au vizitat site-ul, ce contine un certificat energetic. Pana la ceea ce contine aceasta certificare enrgetica, haideti sa aflam cum se obtine o certificare energetica! Nu este un drum nici lung si nici complicat, dar totusi trebuie sa stiti ce pasi sunt de urmat!

Certificare energetica

Inainte de toate, trebuie sa intelegem acest demers in mod corect.  Trebuie sa intelegem ca aceasta actiune  de certificare energetica este una de educare a populatiei din punct de vedere al consumului de resurse,  iar rolul oricarui  auditor si al nostru implicit este de a transmite in fiecare casa acest lucru. Fiecare dintre noi  trebuie sa constientizeze faptul ca resursele de energie, apa potabila, oxigen nu sunt inepuizabile si chiar daca pentru multi apare o chestiune abstracta, in deceniile urmatoare este posibil sa ne lovim de aceste realitati! Irosirea acestor resurse acum poate pune in pericol bunastarea generatiilor care vor urma si care nu vor mai avea prea multe optiuni… Si aici nu este vorba despre despre bunastare in sensul propriu, ci despre nevoile primare, fara de care viata ar deveni foarte complicata… Asadar, o certificare energetica ne ajuta acum sa gestionam resursele pentru viitor!

Cum se obtine o certificare energetica

In primul rand, trebuie sa stiti in cele mai mici amanute care este situatia imobilului in care locuiti sau dupa caz, a imobilul in care vreti sa va mutati. In proportie de mai bine de 80 de procente, cladirile nu doar din  Romania, ci din toata Europa de Est se încadreaza la clasa energetica C si D, avand consumuri energetice specifice anuale pentru încalzire, apa calda, ventilatie si iluminat de peste 200 kWh/m2an. Prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 18 din 2009 s-a stabilit ca trebuie  sa se atinga o limita inferioara a consumului anual specific pentru încalzire sub 100 kW/m2an!  Si pentru ca evident in cazurile obisnuite  majoritatea clientilor, locuiesc in imobile construite cu 20, 30 pana la 50 de ani in urma, iar cladiri care nu au fost construite cu exigenta din punctul de vedere al normelor energetice, odata cu obligativitatea de certificare energetica , este necesar mai intai sa aflati cum stati si apoi sa actionati! Pentru a obtine o certificare energetica mai intai trebuie aflata suprafata totala a locuintei, exprimata in metri patrati. Aveti nevoie de:

– plan(cadastru) apartament / casa / cladire pentru care doresti sa realizam certificatul energetic

– adresa corecta si completa a proprietatii pentru care doresti sa realizam certificatul energetic

– detalii cu privire la peretii exteriori; planseul inferior; planseul superior; tipul de tamplarie exterioara

– anul in care a fost executata cladirea/ apartamentul / casa pentru care se face certificatul energetic

– destinatia cladirii / apartamentului / casei pentru care se face certificatul energetic (vanzare, inchiriere, receptie terminare lucrari casa).

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!

One thought on “Certificare energetica, ce inseamna si cum se obtine

  1. Pingback: Certificare energetica, amanunte despre clasele energetice | Certificat Energetic

Comments are closed.