Ce este Certificatul de Performanta Energetica

By | August 3, 2013

Prin Certificat de Performanta Energetica se intelege documentul oficial, elaborat de un auditor energetic pentru cladiri atestat de catre MDRT (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului), care prezinta, intr-un mod unitar, sintetic si standardizat, performanta energetica a cladirii. Un Certificat de Performanta Energetica este valabil 10 ani de la data emiterii.
Categoriile de cladiri pentru care la construire-reabilitare, vînzare sau închiriere se elibereaza Certificatul de Performanta Energetica sunt: locuinte unifamiliale, blocuri de locuinte, birouri, hoteluri, spitale, cladiri de învatamînt, cladiri pentru servicii de comert.
Auditul energetic al unei cladiri urmareste identificarea principalelor caracteristici termice si energetice ale constructiei si ale instalatiilor aferente acesteia si stabilirea, din punct de vedere tehnic si economic a solutiilor de reabilitare sau modernizare termica si energetica a constructiei si a instalatiilor aferente acesteia, pe baza rezultatelor obtinute din activitatea de analiza termica si energetica a cladirii.
Auditul energetic este precedat de elaborarea certificatului de performanta energetica.
Element esential al procedurii de efectuare a auditului este raportul de audit energetic care prezinta:

  • modul in care a fost efectuat auditul
  • caracteristicile energetice principalele ale cladirii
  • propunerea masurilor de modernizare a cladirii si instalatiilor aferente acesteia
  • concluziile referitoare la masurile eficiente din punct de vedere economic.
  • Forma de prezentare a raportului trebuie adaptata in functie de beneficiarul acestuia, deoarece acesta va fi cel care va decide in privinta modernizarii termice a cladirii. Prezentarea raportului de audit energetic, forma, modul de redactare, claritatea si usurinta de interpretare a continutului acestuia sunt esentiale pentru beneficiarul raportului

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!