Ce contine certificatul de performanta energetica si cat timp este valabil

By | August 3, 2013

In certificatul de performanta energetica a cladirii sunt cuprinse date privind consumul de energie al unei cladiri sau al unei unitati de cladire.

Performanta energetica a cladirii se exprima printr-o nota, de la 1 la 100, care este cu atat mai mare cu cat cladirea are o eficienta energetica mai ridicata. Totodata, performanta energetica se exprima prin incadrarea intr-una din cele sapte clase, de la clasa A caracterizata prin consumul cel mai scazut de energie, respectiv un consum de pana la 125 de kWh/mp/an, pana la clasa G corespunzatoare celui mai ridicat consum, respectiv de peste 820 kWh/mp/an.

Certificatul de eficienta energetica este valabil 10 ani de la data eliberarii, cu exceptia situatiei in care, pentru cladirea sau unitatea de cladire la care exista certificat in valabilitate, se efectueaza lucrari de renovare majora, care modifica consumurile energetice ale acesteia.

Noua lege impune si obligativitatea afisarii certificatelor la cladirile aflate in proprietatea sau administrarea autoritatilor publice ori a institutiilor care presteaza servicii publice, cu o suprafata utila de peste 500 de metri patrati. Incepand din 9 iulie 2015, obligativitatea se va aplica si cladirilor de acest tip cu o suprafata utila de peste 250 de metri patrati. De asemenea, noua lege impune obligativitatea analizarii introducerii sistemelor alternative de energie din surse regenerabile, atat la construirea cladirilor noi, cat si in cazul renovarii majore a cladirilor existente.

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!

One thought on “Ce contine certificatul de performanta energetica si cat timp este valabil

  1. Pingback: Un certificat de performanta energetica - valabil 10 ani! | Certificat Energetic

Comments are closed.