Auditul energetic in industria auto

By | April 27, 2014

Poate parea cel putin ciudat sa se vorbeasca despre auditul energetic in industria auto, dar este cat se poate de adevarat ca exista o legatura intre acest concept si consumul de energie foarte ridicat in cazul firmelor de transport.

Conferinta despre auditul energetic in industria auto

La Crowne Plaza in Bucuresti s-au intalnit circa 300 de oameni, in cadrul unei conferinte in care s-a discutat despre licentierea vehiculelor cu masa maxima autorizata intre 2.4 si 3.5 tone, precum si despre  posibilitatea rambursarii unei parti din noua acciza la combustibili. Teme importante au mai fost si obligativitatea efectuarii auditului energetic pentru anumite firme, dar si obligatiaauditul energetic amprentei de carbon a firmelor de transport si logistica. Cu aceasta ocazie s-a lansat noul Ford Tranzit si s-a premiat firma Ford Romania cu trofeul International Van of the Year pentru Ford Tranzit Connect. Interesant este ca juriul a fost format din 24 de jurnalisti din domeniul auto, fiecare din cate o tara europeana.

Auditul energetic pentru firmele de transport

Sa revenim insa la subiectul care ne intereseaza pe noi, legat de energie. Iata ca auditul energetic se poate intalni si atunci cand este vorba despre firmele de transport de mare anvergura. In fapt, este vorba despre firmele  mari consumatoare de energie, care folosesc mai mult de  200 de tone de petrol, pentru a transporta marfuri in tara si in strainatate,  dar asta nu e tot. Pentru ca  nu doar din acest punct de vedere se auditeaza energetic o firma de transport, ci se raporteaza inclusiv cantitatea de deseuri reciclate dintre toate cele puse in piata, adica cele rezultate din activitatea de zi cu zi. Sunt iata, puncte asemanatoare care se urmaresc si in auditul energetic pentru cladiri, care masoara cat se consuma, dar si cat se conserva, ori cat se salveaza din resursele si asa limitate pe care le avem pe pamant.

Revenind la obtinerea certificatului energetic in urma auditului pentru cladiri, va reamintim ca acesta este valabil 10 ani si daca nu aveti unul deja, noi va stam la dispozitie.

 

Contactati-ne acum!