“Audit energetic”, la nivel mondial

By | August 4, 2014

Pentru a rezolva cat mai repede problema eficientei energetice la nivel mondial, s-a realizat un fel de audit energetic la nivel de natiuni, stabilindu-se care sunt cele mai eficiente tari din acest punct de vedere! Si asa, s-a ajuns sa se stabileasca un clasament cu  statele din UE, dar un clasamanet care se raporteaza si la tarile de pe celelalte continente.

“Audit energetic” realizat de Comisia Europeana

Acest audit energetic la nivel global realizat  de Comisia Europeana arata ca  Uniunea Europeana și-a  propus ca până în 2030 să devină cu 30% mai eficientă energetic decât este în prezent, iar despre acest subiect am mai vorbit aici.audit energetic
Se pare ca totul se bazeaza pe un raport al Consiliului American pentru o Economie Eficientă Energetic (ACEEE), iar acesta  arata ca Germania este pe locul intai între statele lumii la eficiența energetică, în timp ce Italia este pe locul doi și restul țărilor EU pe locul trei.
Prin comparatie, Statele Unite ale Americii se situează abia pe locul 13, cu puțin în fața Rusiei, Braziliei sau Mexicului, ceea ce face din acest audit energetic un demers cu adevarat surprinzator! Si mai interesant este faptul ca in 2012 ACEEE lista SUA abia pe locul 9 din cauza focusului pe dezvoltarea infrastructurii pentru mașini în detrimentul transportului în comun. Iar aceasta situatie, scade evident ratingul de tara in ce priveste eficienta energetica, iar  de atunci se pare că SUA a progresat prea puțin în acest domeniu.

Eficientizarea energetica a cladirilor administratiei SUA 

Anul acesta , administrația Obama a anunțat că urmează să investească doua miliarde de dolari în eficientizarea energetica a cladirilor federale, ceea ce probabil va imbunatatii pozitia liderului mondial in clasamentul provizoriu realizat dupa acest asa zis audit energetic global.
Deși UE conduce în clasamentul eficienței energetice, totuși unele dintre fabricile sale de prelucrare a cărbunelui îi încetinesc drastic atingerea targetului energetic. S-a comandat chiar un raport care a analizat cele mai poluante fabrici de prelucrare a cărbunelui din Uniune, iar Germania și Marea Britanie au fiecare câte nouă dintre cele mai poluante astfel de fabrici din Europa. Un mare paradox il inregistreaza Germania, care desi conduce in clasamentul la eficientei energetice, se pare că  ea folosește și cea mai mare cantitate de cărbune pentru a genera energie electrica față de oricare alt stat al Uniunii.

In Romania, daca inca nu aveti un certificat energetic valabil 10 ani, va stam la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!