Ca in fiecare primavara, vin vestile bune pentru cei care stau la bloc, si asta pentru ca reincepe anveloparea blocurilor in Sectorul 1, un sector despre care am mai scris. Dar iata ca nu doar pentru cei de la bloc sunt vestile bune, ci si pentru proprietarii de case.
Anveloparea blocurilor, extinsa si la casele din sectorul 1
Primaria lui Andrei Chiliman a redeschis saptamanile trecute santierele cu anveloparea blocurilor, iar constructorii au montat deja schele pe 35 din cele 190 de blocuri propuse pentru reabilitare termica. Din 2008 pana acum, anveloparea blocurilor din sectorul 1 inseamna in cifre 628 de blocuri, ceea ce inseamna cam 60 la suta din totalul imobilelor intrate in program. Planul este unul indraznet, daca ne gandim ca in 2015 ar trebui finalizate toate blocurile din sector.
S-a realizat un imprumut la Banca Europeana de Investitii in 2011, iar acum santierele sunt intalnite la tot pasul. Una peste alta, tot cetatenii vor plati lucrarile din taxe si impozite, dar e bine si asa!
Primarul Andrei Chiliman a tinut sa-i asigure pe cetatenii din sectorul 1, ca pana la finalizarea lucrarilor, programul va functiona gratuit ca si pana acum.
” Am decis ca în anul 2014 să accelerăm reabilitarea blocurilor, pentru ca toți locuitorii să se bucure în cel mai scurt timp de beneficiile termoizolării”, a declarat in presa primarul.
Lucrările de anvelopare cuprind:
- izolarea termică a pereților exteriori;
- înlocuirea ferestrelor și a ușilor exterioare existente, inclusiv tâmplăria aferentă accesului în blocul de locuințe cu tâmplărie performantă energetic;
- termo-hidroizolarea terasei/termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, în cazul existenței șarpantei;
- izolarea termică a planșeului peste subsol, în cazul în care, prin proiectarea blocului sunt prevăzute apartamente la parter;
- demontarea instalațiilor și a echipamentelor montate, aparent pe fațadele/terasa blocului de locuințe, precum și remontarea acestora după efectuarea lucrărilor de reabilitare termică;
- refacerea finisajelor anvelopei.
Certificatul energetic oferit de firmele agreeate de primarie, pentru tot blocul
În acest sector al Capitalei, odată cu anveloparea blocului proprietarii primesc gratuit şi certificatul de performanţă energetică al clădirii – dar pentru întreg blocul, nu pe fiecare apartament.
Astfel, contractul de vânzare-cumpărare şi cel de închiriere pot fi anulate dacă locuinţa nu este auditată din punct de vedere energetic. Mai exact, proprietarul este obligat să pună la dispoziţia potenţialului cumpărător sau chiriaş, după caz, anterior perfectării contractului, o copie de pe certificatul energetic.
Certificatul energetic este un document oficial valabil 10 ani de la data emiterii, prin care se atestă performanţa energetică a clădirii şi a instalaţiilor aferente.
Daca nu aveti inca un certificat energetic, noi va putem oferi servicii de auditare energetica la cele mai inalte standarde!