Actiuni ale Parlamentului European

By | August 1, 2013

Deputatii Parlamentului European au adoptat la 22 aprilie 2009, raportul privind eficientizarea energetica a cladirilor. Incepand cu 31 decembrie 2018, toate cladirile trebuie sa produca aceeasi energie pe care o consuma. Deputatii europeni solicita prin raportul de modificare a directivei privind eficienta energetica a cladirilor asigurarea unei mai bune finantari a sectorului.

Propunerea de modificare a directivei privind eficienta energetica a cladirilor este una dintre cele mai importante masuri pe care Parlamentul le-a adoptat, atît pentru cresterea calitatii vietii cetatenilor europeni, cît si pentru redresarea economica a Uniunii. Cetatenii europeni asteapta actiuni si solutii concrete la problemele si nevoile foarte concrete pe care acestia le au.

Cladirile reprezinta 40% din consumul total de energie în UE, reducerea consumului de energie si utilizarea energiei din surse regenerabile în sectorul cladirilor constituie o componenta importanta a masurilor necesare pentru reducerea dependentei energetice a UE si a emisiilor de gaze cu efect de sera. În acelasi timp, aceasta directiva are un potential foarte mare pentru crearea de noi locuri de munca: aproximativ 500 000 de locuri de munca ar putea fi create la nivel european, cu implicatii majore pe piata regionala sau nationala a fortei de munca.

Mijloace financiare pentru îmbunatatirea eficientei energetice a cladirilor

In cadrul unei audieri publice, raportoarea PE pentru modificarea directivei privind performanta energetica a cladirilor a declarat ca “finantarea eficientizarii energetice a cladirilor este vitala. Crearea unui Fond European pentru Eficienta Energetica si Energii Regenerabile, care sa asigure mobilizarea de capital public si privat pentru realizarea proiectelor din domeniu în perioada 2010-2020, va reprezenta un mare pas inainte. Cetatenii
europeni nu ar mai fi astfel obligati sa suporte singuri toate costurile modernizarii energetice a cladirilor.”

Pentru informatii, intrebari sau o oferta personalizata, specialistii nostri iti stau la dispozitie.

Contacteaza-ne acum!